Over ons

Wie zijn wij?

Fijn dat jullie langskomen op mijn website en leuk dat jullie interesse is gewekt in dit geweldige ras!
Ik ben Christy van de Ven, geboren in 1983 en woonachtig in Zuid Limburg met mijn prachtige gezin waaronder 4 kindjes.
Sinds ik bij mijn moeder woonde al knettergek op dit ras door mijn buurman die een Amstaff had waar ik als tiener mee mocht wandelen. Wat een uitstraling en wat een kracht, wat een vriend voor het leven! Ze zag er stoer uit maar was zo enorm vriendelijk naar mens en kind. Ik wist het meteen, later wil ik zelf ook een Amstaff.
In 2002 ging ik samenwonen met mijn inmiddels ex, al snel bleek dat hij ook een Amstaff had, Layka, voor mij een groot feest, wat hebben we veel gewandeld en meegemaakt. Helaas is Layka niet meer onder ons.
In 2003 gingen we kijken naar de Hondenshow in Maastricht. Uiteraard bleef ik plakken aan de ring van de Amstaffs, en toen kwam daar Ch. Chasqui King Gizmo binnen, WAUW! Ik was verkocht! Ik deed de stoute schoenen aan en loet me zonder medeweten van me ex op een wachtlijst zetten bij een man in Drachten die Gizmo had gebruikt op zijn teef.
In die tussentijd na goed gepraat ging mijn ex akkoord voor een pup en werden ze geboren, met 3 weken vanuit het Zuiden 4 uur naar Drachten om onze Ozzy te ontmoeten 😍.
We betaalde hem aan en konden niet meer wachten. 3 December 2003 is hij geboren waar mijn avontuur begon.
We gingen op aanraden van de dekreu eigenaar naar een show in België waar Ozzy 2e van de 7 werd in zijn klasse. Dat was zo leuk dat we vaker gingen en al snel de smaak te pakken hadden van het showen.
Ozzy werd van een huishond een echte showhond en behaalde Nederlands. Belgisch, Duits, Luxemburgs, internationaal kampioenschap en werd zelfs beste Amstaff in Nederland in 2006. 

Het eerste nest van Jaimy reisde ik naar Frankrijk voor een dekking van Ch. Truans Black Tide, en voor Danas eerste nest vloog ik naar USA voor een dekking met Ch. Castle Rocks Ca Blue Stars. Ik behaalde in de tussentijd mijn MBO4 diploma richting kennel en het honden & kattenbesluit.
Nu ben ik bijna 20 jaar verder en heel wat hondjes verder.
Daar ik het belangrijk vind dat iedere hond zijn nodige aandacht krijgt en zijn energie kwijt kan werk ik met gastgezinnen. Pups die ikzelf aanhoud uit een nest worden geplaatst in zo’n gastgezin onder contract en blijven zolang ermee gefokt worden in eigendom van de Kennel. Dit werkt al jaren heel fijn. Ikzelf wil mijn eigen honden thuis ook de nodige aandacht kunnen geven, ze gaan iedere dag meermalen uit naar bos, weide, heide, water etc. Dit kan niet als een fokker 20 honden in hokjes heeft zitten. Wenst u meer info over co own mag u mij benaderen.

Veel plezier op mijn website en hopelijk tot snel!